27 October 2015

POETEKA 36 – VJESHTË 2015 – PËRMBAJTJA

REVISTË LETRARE DHE KULTURORE

viti i dhjetë i botimit - nr. 36, vjeshtë 2015


editor

Arian Leka


Poeteka është pjesë dhe partner e rrjetit të revistave kulturore europiane EUROZINE


Punimet grafike të këtij numri nga Maks Velo


Status:

4 ARIAN LEKA - I'm nobody! Who are you?


Letërsi shqipe

10 PETRAQ RISTO - 12 poezi

20 ILIR KALEMAJ - 11 poezi

28 NATASHA LUSHAJ - 1 tregim

37 VALBONA BOZGO - 2 tregime


Letërsi e huaj

42 ALAIN BOSQUET -15 sonete Përktheu Edmond Tupja

51 WICLAVA SZYMBORSKA - 9 poezi Përktheu Pandeli Çina

65 JURIJ HUDOLIN -11 poezi Përktheu Fadil Bajraj


Esse

74 YLLJET ALIÇKA - Lufta e pamëshirshme për të parë televizor

85 ROLAD GJOZA - Çerek ëndërr amerikane


Përballë tekstit

90 DAN COMAN - 10 poezi rumanisht – shqip Përktheu Kopi Kyçyku


Studime - Albanologji

116 VIOLETA MURATI - Shmangje e gabime në transmetimit e tragjedisë "Neomenia" të 

Santori-t


In Memoriam

134 ET'HEM HAXHIADEMI - Dossier


Ad Honorem

182 NAIM KRYEZIU - Elias Canetti "Unë e kapa për fyti shekullin tim"


191

Letërsi bashkë kohore nga Ballkani dhe Europa juglindore: Enes Karić, Nikola Madzirov, Edo Popović, Tomaz Šalamun, Nikola Madzirov, Renato Baretić, Vladimir Arsenijević, Luan Starova, Jovan Nikolaidis, Jasmina Topić, Emir Imamović Pirke, Srdjan Srdić, Georgi Gospodinov, Daša Drndić, Drago Jančar, Ognjen Spahić, Bojan Krivokapić, Andrej Nikolaidis, Elena Prendjova, Vasko Popa, Barbara Pogaćnik, Milorad Pavić, Robert Perišić, Dan Coman, Dušan Čater...


Total Pageviews