11 February 2016

Residenca letrare “Tirana in Between” 2016 - Writer in Residence

POETEKA shpall 5 fituesit e parë për Rezidencën letrare "Tirana in Between" 2016. Pesë autorët e parë nga Europa Qendrore dhe Juglindore, fitues të bursave të shkrimtarëve dhe përkthyesve letrarë:

 • Petra ROSANDIĆ – Kroaci - muaji MARS
 • Ervina HALILI – Kosova - muaji PRILL
 • Dejan ČANĆAREVIĆ – Serbi - muaji MAJ 
 • Bogomil GJUZEL – Maqedoni - muaji QERSHOR
 • Ilija DJUROVIĆ – Mal i Zi – muaji KORRIK

do të qëndrojnë nga një muaj në Tiranë për t'iu bashkuar jetës kulturore të kryeqytetit dhe për te realizuar projektin e tyre letrar.

Rezidenca letrare "Tirana in Between" u themelua për herë të parë në Shqipëri nga POETEKA, e cila prej 3 vjetësh (mars 2013) në bashkëpunim me rrjetin TRADUKI, Ministrinë e Kulturës, Ambasadën Gjermane në Tiranë, Fondacionin kulturor të Liechtensteinit u ka ofruar mundesi krijuese dhe bashkëpunimi 22 autorëve. 
17 shkrimtarët pjesëmarres deri në dhjetor 2015, kanë relizuar 38 veprimtari letrare, bashkëpunime të shumta me përkthyes, botime, intervista, guida kulturore, kartolinat letrare "From Tirana with Love", dokumentarë dhe emisione televizive, duke ndikuar në shkëmbimin e vlerave kulturore.
Falë kësaj nisme 4 autorë nga Shqipëria kanë fituar bursa qëndrimi në Rezidencat letrare të rrjetit dhe të tjerë janë në proces aplikimi.

_______________

Fituesit sipas viteve:

2013

 • ·       Nikola Madzirov - Macedonia
 • ·       Tanja Bakić – Montenegro
 • ·       Jasmina Topić – Serbia

 2014

 • ·       Luan Starova, Macedonia
 • ·       Barbara Pogačnik Slovenia
 • ·       Srdjan Srdić, Serbia
 • ·       Robert Perišić, Croatia
 • ·       Olya Stoyanova, Bulgaria
 • ·       Jovan Nikolaidis, Montenegro

2015

 • ·       Elena Prendjova, Macedonia
 • ·       Dušan Čater, Slovenia
 • ·       Bojan Krivokapić, Serbia
 • ·       Dan Coman, Romania
 • ·       Karen Köhlen (in cooperation with German Embassy in Tirana)
 • ·       Daša Drndić, Croatia
 • ·       Dragana Tripković, Montenegro
 •         Maurus Federspiel, Liechtenstein (in cooperation with Liechtenstein             Cultural Foundation)

2016

 • ·       Petra ROSANDIĆ – Croatia
 • ·       Ervina HALILI – Kosova
 • ·       Dejan ČANĆAREVIĆ – Serbia
 • ·       Bogomil GJUZEL – Macedonia
 • ·       Ilija DJUROVIĆ – Montenegro

 

Total Pageviews