08 May 2016

LETËRSIA E ARIAN LEKËS NË GJERMANI - 3 dhe 4 maj 2016

PËRUROHET NË STUTTGART DHE LUDWIGSBURG 

LETËRSIA E ARIAN LEKËS


Akademie für gesprochenes Wort 

http://gesprochenes-wort.de/215-0-Veranstaltung.html&…

TË IKURIT, REGJISTRI I TË MBYTURVE TANË…

Shkrimtari Arian Leka është ftuar në dy veprimtari letrare, që promovojnë krijimtarinë në prozë dhe në poezi të këtij autori, aktivitete këto që zhvillohen në datat 3 dhe 4 maj në Shtutgart (Akademie für gesprochenes Wort - 3 maj; Stadtbibliothek Ludwigsburg - 4 maj) të fokusuara në temën e arratisë-ikjes dhe detit-deti si një hapësirë shpëtimi, si dhe shpresat dhe frika e të ikurve.

Ikja, mbytja, harresa, dhembja, emigrimi, eksodet. Deti: i bukur, i mirë dhe armik-deti si arenë e përgjakshme për mbijetesë, deti si varr dhe njerëz, imazhe njerëzish që mbathin varka/këpucë-anije për të ikur. Mandej, një tufë e përbindshme imazhesh që të vijnë prej tyre: njerëz që i mbathën varkat për të ikur-njerëz që nuk e morën anijen e kthimit, njerëz që nuk mbërritën kurrë, as nuk u kthyen kurrë/njerëz që u shuan me shpirtrat mbetur pezull në det, në ujërat e askujt, të harruar prej gjithkujt-në net të frikshme dimri/njerëz që ende shohin mes atdheut të nëmur e tokave të premtuara, pa mundur të lëvizin prej askundit që ne gënjejmë dhe e quajmë 'parajsë', ata, të mbyturit-njerëzit e tepërt. (Nga Fatmira Nikolli - "Gazeta Shqiptare)

http://www.balkanweb.com/…/te-ikurit-letersia-e-lekes-ne-g…/

Akademie für gesprochenes Wort 

http://gesprochenes-wort.de/215-0-Veranstaltung.html&…

http://www.stuttgart.balassiintezet.hu/…/856-03-05-2016-di…/


Total Pageviews