02 September 2016

Dorian Steinhoff - Gjermani - dadaEAST / dadaDAYS / 26-30/09/'16

Dorian Steinhoff, lindur në vitin 1985 në Bon, është autor dhe mediator letrar. Ai shkruan, lexon përpara audiencave, me kërkesë universiteteve, institucioneve të lira kulturore shkollave, universiteteve. Ai moderon letërsinë dhe proceset letrare, organizon dhe mban workshop-e dhe seminare në lidhje me temat e të shkruarit krijues, të slam-poetry dhe poetikën në përgjithësi. Për punën e tij është nderuar me shumë çmime. 
Botimi i tij fundit është një vëllim me tregime me titull "Drita e flakëve në fytyrat tona" (DAS LICHT DER FLAMMEN AUF UNSEREN GESICHTERN), një vëllim me tregime, botuar në gjermanisht nga shtëpia botuese "mairisch Verlag". Në gjuhën shqipe kjo vepër do të botohet nga "Botimet Poeteka", përkthyer nga Sokol Mici. 
Përveç pjesëmarrjes në festivalin dadaEAST – dadaDAYS, Dorian Steinhoff do të qëndrojnë në Tiranë gjatë muajit tetor, si i fitues i Rezidencës letrare "POETEKA – Tirana in between". Ky qëndrim u realizua në bashkepunim me Ambasadën e Republikës Federale të Gjermanisë në Shqipëri. 

Vlerësime mbi veprën e Dorian Steinhoff:
'Kushdo që vlerëson veprat e Alice Munro, duhet të lexojë Dorian Steinhoff".

(Alain-Claude Sulzer, Basler Zeitung)

"Tregimet e tij janë shkruar aq mirë dhe në mënyrë intriguese, saqë do humbitnit dhe stacion ku do zbrisnit nga autobusi, vetëm e vetëm për t'i mbaruar". 

(Christoph Gurk, Bayerischer Rundfunk) 

"Dorian Steinhoff ka dy kërkesa në lidhje me një tekst: "A është shkruar mirë? Dhe a më prek? Përgjigjja për të dyja këto kërkesa ndaj tregimeve të tij është një PO e madhe. Libri i tij është pothuajse po aq adiktiv sa dhe të gjithë serialet e dramave të famshme amerikane të kohës tonë".

(Verena Meis, Titel Magazine)

"Duke lexuar këtë tregime si lexues mund të mësoni shumë për kohën tonë të tanishme ".

(Rainer Moritz, Norddeutscher Rundfunk)

"Dorian Steinhoff ka aftësinë për të na kuptuar ne, njerëzorët, dhe për t'i përkthyer në letërsi veprat dhe bisedat tona në një mënyrë të atillë sa na bën të dukemi se ja vlen të na duan."

(Nora Gomringer, Winner of the Bachmann-award 2015)

Total Pageviews