14 September 2016

LEJLA KALAMUJIĆ – Bosnjë-Hercegovinë - POETEKA dadaEAST / dadaDAYS / 26-30/09/'16

ada P O E T E K A festival - WHO is WHO

dadaEAST / dadaDAYS / 26-30/09/'16...
organizuar nga POETEKA dhe mbështetur nga TRADUKI Network

LEJLA KALAMUJIĆ – Bosnjë-Hercegovinë

Lejla Kalamujić (Sarajevë, 1980) përfundoi studimiet për filozofi dhe sociologji në Universitetin e Sarajevës dhe ndjek studimet Master po në atë universitet për "Letërsi të Krahasuar".

Lejla Kalamujić ka publikuar dy përmbledhje me tregime dhe ka në proces librin e tretë të saj. Ajo shkruan prozë letrare, ese, kritikë, të cilat i ka botuar në mjaft revista rajonale dhe portale të ndryshme. Ajo ka fituar disa çmime në letërsi. Performon përmes leximeve publike krijimtarinë e saj.

______________

Books:
„ANATOMIJA OSMIJEHA", (second edition), RedBox, Beograd (in process of publishing)
„ZOVITE ME ESTEBAN", (CALL ME ESTEBAN), short stories, Dobra knjiga, Sarajevo, 2015.
„ANATOMIJA OSMIJEHA", (ANATOMY OF A SMILE), short stories, Naklada Zoro, Sarajevo – Zagreb, 2009.

Short stories in anthologies and short story collections:
„Literarno mjerenje grada", Naklada Zoro, Sarajevo
„Pristojan život", ( Short Story Collection of Lesbian Stories), Labris, Beograd
„Lapis Histriae", Umag, Hrvatska
„Rat i priče iz cijeloga svijeta", EPH : Novi Liber, Zagreb
„Pod pritiskom", Altera, Beograd

Short stories in literary magazines:
Libra/Libera, Urbani Vračevi, Život, Sarajevske sveske, Sent, Kikinda Short, Avlija, Zarez ...

Literary critics published on web portals:
Kul.ba, Booksa.hr, Elektrobeton.net, Plima.org, SeeCult.org, Knjizevnost.org, Strane.ba ...

Film critics published on:
Sarajevo Film Festival Daily, CineMagazin ...

Total Pageviews