13 June 2017

BOTIMET POETEKA - Ognjen Spahić - “FËMIJËT E HANSENIT" - roman

"FËMIJËT E HANSENIT" në të gjitha libraritë e Tiranës

Humor i zi dhe dashuri në kohën e përmbysjes së sistemit komunist në Europën Qendrore dhe Juglindore. 


Ognjen Spahić - fitues i Çmimit Europian të Letërsisë, 2104


"Fëmijët e Hansenit" të Ognjen Spahić sjell sjell me forcë dhe elegancë, por pa mëshirë, pamjet e një bote që lexuesi i ka ndeshur me përmbysjen e regjimeve totalitare. Frikë për ta thënë deri në fund të vërtetën. Humor dhe horror përmes metaforës brilante komunizëm-lebër. 

Ognjen Spahić (Podgoricë, 1977) është nga romancierët e mirënjohur nga Mali i Zi.  Përveç gjuhëve të rajonit, ky roman është botuar edhe në anglisht, frëngjisht, italisht, sllovenisht, rumanisht, në gjuhën hungareze dhe në atë maqedonase.

Botim i realizuar në bashkëpunim me TRADUKI


Skeda e botimit:

Ognjen Spahić 
Fëmijët e Hansenit 
Roman - hard cover
Përktheu Janka Trifonova Selimi dhe Milena Selimi
Faqe 196
Çmimi 1000
ISBN 978 – 9928-230-05-8
Tiranë 2017

Total Pageviews