09 March 2018

Rezidenca letrare "POETEKA Tirana in Between” - Miroslav Ćurčić

Rifillon në Tiranë Rezidenca për shkrimtarë dhe përkthyes letrarë "POETEKA Tirana in Between". 
Për të gjashtin vit radhazi ky program kulturor mbështetet nga Traduki, një rrjet europian për letërsinë dhe librat, ku marrin pjesë Austria, Bosnje-Hercegovina, Bullgaria, Gjermania, Kosova, Kroacia, Lihtenshtajn, Mali i Zi, Maqedonia, Rumania, Serbia, Sllovenia, Shqipëria dhe Zvicra. 

Autori që çel vitin letrar ""POETEKA Tirana in Between, 2018" është tregimtari Miroslav Ćurčić. Ai lindi në vitin 1966 në Beograd (Serbi). Tregimet e tij janë botuar në mjaft revista letrare dhe antologji të tregimit të shkurtër. 

Miroslav Ćurčić është pjesëmarrës aktiv i turneut të madh të autorëve të tregimeve të shkurtra në kuadrin e KIKINDA SHORT FESTIVAL dhe ka botuar përmbledhjen me tregime "Vdekja në Bashaid". Tregime nga ky libër, nën përkthimin e Merima Kriezi, janë botuar edhe në gjuhën shqipe (revista «Poeteka» dhe suplementi letrar «Milosao»), ku mes të tjerëve veçohen «Hipnoza" dhe "Si mbeta pa gishtin e madh..." 

Në proces botimi janë edhe tregimet «Uria» dhe «Luna» Libri i Miroslav Ćurčić "Vdekja në Bashaid" është pritur mjaft mirë nga kritika nëvendin e tij dhe me entuziasëm nga lexuesit. Tregimet janë shkruar mprehtësi dhe vijnë si provokim ndaj lexuesit. 

Qëndrimi në Tiranë do i hapë këtij autori mundësi të tjera për t'u njohur me një skenë letrare të pasur dhe të larmishme, larg rutinave të zakonshme si dhe do i ofrojë shkrimtarit Miroslav Ćurčić mundësi bashkëpunimi me përkthyes shqiptarë, si dhe intervista në media dhe publikime të ndryshme në shtyp.

Total Pageviews