07 May 2018

REVSTA POETEKA 47 - EUROZINE PARTNER - ARTI I ANGAZHUAR NE SHEKULLIN XXI

Poeteka Nr. 47


Përmbajtja (No. 47: 2018) 


Status

Fq. 4 Silvana Leka - Letërsi e angazhuar – art politik


Letërsi në shekullin XXI

Fq. 10 Jazra Khaleed - 7 poezi dhe 1 prozë poetike

Përktheu Eleana Zhako

24 Miloš Živanović - 13 Poezi

Përktheu Ben Andoni

Fq. 48 Ardian-Christian Kyçyku - Pjesa e pakripur e lotëve - rrëfim

Fq. 53 Gentjana Minga - 10 poezi


Kritikë letrare

Fq. 64 Raffaele Taddeo - "Ciao mama: Un saluto di Bolzano"


Studim

Fq. 58 Albert Gjoka - Parateksti kundër tekstit


Ad Honorem

Fq. 82 Jean d'Ormesson - Pse duhet lexuar Jean d'Ormesson sot?

Fq. 86 Kronologji:

Fq. 87 "Një ditë do iki pa i thënë të gjitha"

Fq. 95 Jean d'Ormesson përmes 8 librave m. t. lexuar

Përktheu Miriam Neziri - Angoni

FactFiction

Fq. 104 Arian Leka - Luftë e Ftohtë në bibliotekë


Ballkanologji

Fq. 116 Aleksandar Pavlović - Çfarë mund të mësojnë gjermanët dhe francezët prej serbëve dhe shqiptarëve?

Fq. 126 Jeton Neziraj - Faruk Begolli, jeta mes Beogradit e Prishtinës

Fq. 132 Saša Čirić - Braktisja çerdhes së gjarprit

Fq. 146 Dushko Lopandić - Lidhjet dinastike serbo-shqiptare në Mesjetë


In Memoriam

Fq. 155 Et'hem Haxhiademi - Skënderbeu - tragjedi


Expo - Graf

Fq. 178 Meri File Arti i nudos

Total Pageviews