20 July 2018

BOTOHET No. 49 i revistës POETEKA - EUROZINE Partner

 "POETEKA",  një revistë letrare dhe kulturore që botohet që nga vitit 2005, boton numrin  49. Në rubrikat e këtij numri u botua krijimtaria letrare dhe artikujt studimorë të 12 autorëve dhe e 11 përkthyesve.

Poeteka është pjesë dhe partner e rrjetit të revistave kulturore europiane. Editor, Arian Leka. 


Përmbajtja (no. 49: 2018)

 

Status

Fq. 4 Arian Leka  - Teatri si formë ndëshkimi


Letërsi

Fq. 16 Wislava Szymborska  - 4 poezi

Përktheu Pandeli Çina

Fq. 22 Leonard Veizi - Marrëdhënie bojrash

Fq. 31 Lidija Dimkovska - 21 poezi

Përktheu Daim Myftari


Tekstit Përballë

Fq. 64 Miruna Vlada - 11 poezi

Përktheu Ardian-Christian Kyçyku


Ad Honorem

Fq. 88 Mateja Matevski -  Dy fjalë për poetin...

Fq. 90 Mateja Matevski - 19 poezi

Fq. 111 Mateja Matevski – Intervistë me gazetaren Delvina Kërluku


Ballkanologji

Fq. 118 Srdjan Atanasovski - Religjioni i identitetit në Kosovë

Fq. 124 Jelena Lončar - Takimet e grave të Serbisë dhe të Kosovës


In Memoriam

Fq. 132 Daša Drndić - Me Shqipërinë në xhep: Sapere aude

Fq. 143 Daša Drndić - Belladonna

Fq. 151 Daša Drndić - Sonnenschein

Përktheu Ben Andoni


Përkujtim - Gjergj Kastrioti – Skanderbegu në 550-vjetorin e vdekjes

Fq. 182 Eqrem Çabej - Një epos për Skënderben

Fq. 184 Martin Bielski - Gjergj Kastrioti Skënderbeu princi shqiptar

(Fragment nga libri i historianit polak, Krakow 1564)

Përktheu Arqile Teta

Fq. 192 Aleks Luarasi - Skęnderbeu: Aleat apo vasal i Alfonsit të Napolit?

 

Total Pageviews