POETEKA No. 33 / 2015


Status:
Ardian – Christian Kyçyku, – Presspektiva, Ese

Letërsi shqipe:
Rezart Palluqi 2 tregime
Ballsor Hoxha 1 tregim
Robert Shkurti 1 tregim

Letërsi e huaj:
Joyce Carol Oates Në zonën e akullt

Shkrimtarë në rezidencë / Writer in residence:
Jovan Nikolaidis - Sehara... Njeri i Zotit - Qytetar i botës – tregim dhe 2 intervista

Profil përkthyesi:
Astrit Beqiraj -  A.Stasiuk, A. Michnik, R. Kapucinski, S. Mrożek, H. Sienkiewicz
C. Miłosz –shënime udhëtimi, tregime, ese

In Memoriam - Fan Noli:
Ali Dhrimo  - Forca e mendjes dhe e fjalës së tij - studim
Ali Dhrimo - F. S. Noli - Ligjëruesi, shkrimtari - ese
Fan Noli - Poezi
Fan Noli  - Përkthime

Dramë:
Ralph Hammerthaler - Artisiti i vetëm

Ad Honorem:
Muaji i historisë afro-amerikane Paul L aurence Dunbar, Langston Hughes
Maya Angelou, Gail Milissa Grant
Arian Leka – Ebony and Ivory…

Botime te reja:

Enes Karić  - Këngët e zogjve të egër

Total Pageviews