01 July 2017

ARIAN LEKA BOTOHET NE RUMANI – Biblioteka lundruese / Biblioteca plutitoare

Një antologji autori e poetit Arian Leka botohet në gjuhën rumune me titullin "Biblioteka lundruese" (Biblioteca plutitoare).

Libri është botuar Editura Charmides, e mirënjohur tashmë në Rumani për serinë e poezisë dhe për autorët e përzgjedhur në botimet e veta. 

Libri poetik shoqërohet me një ese të autorit, titulluar "Nevoja për të shpikur". Poezitë dhe eseja janë përkthyer në rumanisht nga Ardian Kyçyku. 
Libri do të përurohet në Fevtivalin poetik në Bistrița, 6-9 korrik 2017. 

Pas "Nava Somnului" (Edicionit Haemus, Bukuresht, 2007, përktheu Kopi Kyçyku), ky është botimi I dytë I Arian Lekës në Rumani. 

Antologia de autor a lui Arian Leka, "Biblioteca plutitoare" (tradusă din albaneză de Ardian Kyçyku) apărută la Editura Charmides din Bistrița.

Total Pageviews