POETEKA No. 32 / 2014 - 2015
Numër special kushtuar Luftës së Parë botërore: 1914 / 2014

Status – Shkrimtarët në Luftën e Parë botërore
Stefan Zweig  –  Miqve në vend të huaj, përktheu Lindita Komani
Georg Trakl  – 2 poezi (gjermanisht - shqip) dhe komente, përktheu Lindita Komani
Robert Musil  – Europianizmi, lufta, gjermanizmi, përktheu Lindita Komani
Karl Kraus  – Aforizma (gjermanisht - shqip), përktheu Lindita Komani
Albert Camus  – Njeriu i parë, përktheu Luan Rama
Blaise Cendrars  – Kam vrarë, përktheu Luan Rama
Max Jacob  – 2 skica nga viti 1914, përktheu Luan Rama
Colette  – Fragmente ditaresh, përktheu Luan Rama
Louis-Ferdinand Céline  – Letra prindërve nga fronti i Luftës, përktheu Luan Rama
Paul Eluard  – Poemë për Paqen (frëngjisht - shqip), përktheu Luan Rama
Guillaume Apollinaire  – Poezi dhe poema, përktheu Luan Rama
Blaise Cendrars  – Poezi dhe poema, përktheu Anton Papleka
Giuseppe Ungaretti  – 5 poezi, përktheu Silvana Leka
Ben Andoni  – Kaini
Jeton Neziraj  – Një shqiptar në funeralin e Franc Ferdinandit
Ilir Paja  – Kur toka varrosej në llogore…
Kujtim & Denur Paçaku  – Këmisha e përgjakur
Arian Leka  – Në kërkim të këmishës së humbur...
Thomas Hardy  – 2 poezi (anglisht - shqip) dhe komente, përktheu Flurans Ilia
Wilfred Owen  – 2 poezi (anglisht - shqip) dhe komente, përktheu Julian Qineti
Ernest Hemingway  – 10 poezi, përktheu Arian Leka
Milutin Bojić  – 1 poemë (serbisht - shqip), përktheu Ben Andoni
Marenglen Verli  – Trevat shqiptare nën pushtimin austro-hungarez
dhe bullgar në vitet e Luftës së Parë botërore...
Premysl Vinš  – Mbresat nga trojet shqiptare në shkrimet e
pjesëtarëve çekë
André Ordioni  – Letra nga Orienti, përktheu Luan Rama
Portrete shkrimtarësh në Luftën e Parë botërore
JRR Tolkien, CS Lewis, AA Milne, Ernest Hemingway,
Gertrude Stein, F. Scott Fitzgerald, Somerset Maugham

Raymond Chandler

Total Pageviews