POETEKA No.12 / 2009Ali Podrimja  - Poezi shqip-anglisht, përktheu Robert Elsie;
Agim Gjakova - Poezi shqip – anglisht;
Agron Tufa - Poezi shqip-anglisht, përktheu Robert Elsie;
Afroviti Gusho - Poezi shqip – anglisht;

Andrej Sen-Senkov (Rusi) Poezi dhe proza poetike, përktheu Agron Tufa, Matvej Yankelevich;

Anton Papleka – Poezi shqip – frëngjisht;

Adriatike Lami - Poezi shqip – anglisht, përktheu Ylvieta Jolldashi;

Alisa Velaj – Poezi shqip – frëngjisht;

Bardhyl Londo - Poezi shqip-anglisht, përktheu Robert Elsie;

Besnik Mustafaj - Poezi shqip-anglisht, përktheu Robert Elsie;

Bledar Kurti - Poezi shqip-anglisht;

Boris Domagoj Biletić (Kroaci) - Poezi, përktheu Fatmir Baçi;

Casimiro de Brito (Porugali) - Poezi shqip-anglisht, përktheu Entela Safeti Kasi;

Claudia Keelan (SHBA) - Poezi shqip-anglisht, përktheu Shpëtim Doda;

Francis Chenot (Belgjikë) – Poezi shqip, përktheu Vasil Çapeqi;

Entela Safeti Kasi – Poezi shqip-anglisht;

Ermir Nika – Poezi shqip-anglisht, përktheu: Mirela Çupi, Paul Cohn;

Feride Papleka – Poezi shqip-frëngjisht;

Flora Gjondedaj Dervishi - Poezi shqip-anglisht;

Flurans Ilia – Poezi shqip-anglisht, përktheu Sokol Çunga;

Flutura Açka - Poezi shqip-anglisht, përktheu Robert Elsie;

Francesco Micieli (Arbëresh – Zvicër) – Prozë shqip-gjermanisht, përktheu Lindita Arapi;

Granit Zela – Poezi shqip-anglisht;

Arjen Duinker (Holandë) - Poezi shqip-anglisht, përktheu Erion Kristo, Jeltje Fanoy;

Erik Lindner (Holandë) – Poezi shqip-anglisht, përktheu Silvana Leka, Paul Vincent;

Eva Gerlach (Holandë) – Poezi shqip-anglisht, përktheu Baviala Shatro, John Irons;

Hélène Gelèns (Holandë) - Poezi shqip-anglisht, përktheu Silvana Leka, Astrid van Baalen;

Elma van Haren (Holandë) - Poezi shqip-anglisht, përktheu Arian Leka, David Colmer;

Indrit Sinanaj – Poezi shqip-anglisht;

Iolanda Malamen (Rumani) – Poezi në shqip, përktheu Kopi Kyçyku;

Ledia Dushi – Poezi në anglisht, përktheu Robert Elsie;

Lindita Arapi - Poezi shqip-anglisht, përktheu Robert Elsie;

Maks Velo – Poezi në shqip;

Marko Sosić (Slloveni) – Prozë (fragment romani), përktheu Balil Gjini;

Milan Rakovac (Kroaci) – Poezi shqip-anglisht, përktheu Erion Kristo;

Mimoza Ahmeti – Poezi shqip-anglisht, përktheu Robert Elsie;

Natasha Bega – Poezi shqip-anglisht, përktheu Dena Grillo;

Natasha Lako – Poezi anglisht, përktheu Robert Elsie; Pavlina Pampudhi (Greqi) – Poezi në shqip, përktheu Romeo Çollaku;

Pirro Loli – Poezi në shqip-frëngjisht;

Preç Zogaj – Poezi në shqip;

Primo Shllaku – Poezi shqip-frëngjisht;

Ron Winkler (Gjermani) – Poezi shqip-gjermanisht, përktheu Lindita Arapi;

Rudolf Marku – Poezi në anglisht, përktheu Robert Elsie;

Ruzhdi Gole – Poezi shqip-italisht, përktheu Edlira Tonuzi;

Stanislav Lvovski (Rusi) – Poezi shqip-anglisht, përktheu Agron Tufa, Stiven Boikevich;

Tanja Bakić (Mali i Zi) – Poezi shqip-anglisht, përktheu Silvana Leka;

William N. Herbert (Skoci) – Poezi shqip-anglisht, përktheu Erion Kristo;

Xhevahir Spahiu – Poezi shqip-anglisht, përktheu Robert Elsie;

Baviola Shatro – Studim, “Metafora mes brigjeve dhe ujit”;

Arian Leka – “Madrigal me pesë zëra për lumin Drin”;Thomas Wolfahrt (Gjermani) – Portret.
      


Total Pageviews