POETEKA No. 14 / 2009

Arian Leka  - Esse, “Ne jemi futuristë. Shokë të Marinetti-t…”;
Arian Leka  - Dossier, “Futurizmi 100”: Letërsia futuriste, Teatri futurist, Artet pamore futuriste, Arkitektura futuriste, Futurizmi tipografik;
Futurum 2: Futurizmi rus, Një fenomen rus, Filmi përballë teatrit, Poeti dhe revolucioni
Futuristë italianë – korifejtë: Filippo Tommaso Marinetti (1876-1944), Aldo Palazzeschi (1885 – 1974), Paolo Buzzi (1874-1956), Giovanni Papini (1881- 1956), Giacomo Balla (1871-1958), Umberto Boccioni (1882-1916), Gino Severini (1883-1966), Antonio, Sant’Elia (1888-1916);
Futuristët rusë – korifejtë: Velimir Vladimiroviç Hljebnikov (1885-1922), Vladimir Vladimiroviç Majakovski (1893-1930);
Elsa Demo  – ex futurum “Ti je yll...”;
Shpend Bengu – in futurum “F{l}uturizmi shqiptar”;
Antologji e vogël e futurizmit italian: Filippo Tommaso Marinetti, Aldo Palazzeschi, Paolo Buzzi, Corrado Govoni, përktheu Arian Leka;
Agron Tufa – Esse, “Poetikë dhe Politikë”;
Antologji e vogël e futurizmit rus: Vladimir Vladimiroviç Majakovski, Boris Pasternak, Igor Severjanin; përktheu Agron Tufa;
Inida Gjata (ZHAKU) – Poezi shqip;
Adrian Saliaj - Poezi shqip;
Artan Santo - Poezi shqip;
Alban Bala - Poezi shqip;
Sazan Goliku - Poezi shqip;
Elise Paschen (SHBA) – Esse, “Një poezi mund të të ndryshojë jetën”; Përktheu Maks Leka;
Chung Ling (Hong Kong) – Poezi, përktheu Silvana Leka;
Mujë Buçpapaj - Poezi me tekst përballë shqip-anglisht, përktheu Ukë Zenel Buçpapaj; 
Andrew Slattery (Australi) – Poezi me tekst përballë shqip-anglisht, përktheu Gentiana Tare;
Elisabeth Chabuel (Francë) - Poemë me tekst përballë shqip-frëngjisht, përktheu Mira Meksi;
Jano Kasapi  – Sprovë, “Loja eksperimentale e ideve”;
Guillaume Apollinaire – “Le Pont Mirabeau” / “Ura Mirabo”;
Aida Dismondy - Kritikë letrare, “Shqyrtim i shoqërisë së mbyllur;
Faruk Myrtaj – Tregim, “Dritarevetëm”.

Ilustrimet e këtij botimi nga Elisbath Chabuel: cikli “Le renard”.

Total Pageviews