POETEKA No.2 / 2005


Gjon Buzuku – (In memoriam ), Parathënie e Mesharit;
Isil Saatcioglu (Turqi) – Esse, “Enis Batur dhe sarkofagu i grave që qajnë”;
Enis Batur (Turqi) – Poezi, përktheu Eliana Xhangolli.
Histori zhanri – “Historiku i esesë”, përgatiti dhe përktheu Arian Leka
Jorge Luis Borges – Esse, “Enigma Edward Fitzgerald”, “Mbi kultin e librave”, përktheu Astrit Cani;
Ridvan Dibra – Poezi shqip-gjermanisht, përktheu Hans-Joachim Lanksch;
Robert Pinsky (SHBA) – Intervistë për Encarta Yearbook, përktheu Silvana Leka;
Leksikon – Akrostiku, balada, ditirambi, përgatiti dhe përktheu Arian Leka;
Agim Baçi – Përsiatje, “Mbjellja e vetvetes”;
Fiona Sampson (Angli) – “Largësia mes nesh”, roman në vargje, përktheu Fredi Proko;
Romeo Çollaku – Poezi në anglisht, përktheu Robert Elsie;
Elena Vladareanu (Rumani) – Poezi, përktheu Ardian-Christian Kyçyku.
Lindita Arapi – Poezi në anglisht, përktheu Robert Elsie.
Gazmend Krasniqi – Poezi në anglisht, përktheu Robert Elsie.
Thanasis Haxopulos (Greqi) – Poezi në shqip, përktheu Romeo Çollaku.
Ilir Shyta – Poezi në anglisht, përktheu Denisa Cici.
Afroviti Gusho – Poezi në anglisht.
Ruzhdi Gole – Poezi në italisht, përktheu Elida Kasmi.
Merita Bajraktari McCormack – Poezi në anglisht.
Anisa Proda – Poezi në shqip.
William Stanley Merwin (SHBA) – portret dhe poezi në shqip, përktheu Silvana Leka.
Kronikë – 100 Vjetori i themelimit të çmimit Nobel, përktheu Arian Leka.
Rrahman Dedaj (Kosovë) – Përshpirtje, Poezi në shqip-gjermanisht, përktheu Hans-Joachim Lanksch;
Anton Çefa – Homazh, “Hovet lirike të Martin Camajt”;
Yves Bonnefoy (Francë) – Poezi, përktheu Sokol Zekaj;
Dekadentizmi – Histori e rrymave letrare, përktheu Silvana Leka;
Kujtesa – Poeteka post-festival;

Eno Koço – “Ju sjell imazhin zanor të nënës sime”, intervistë me gazetaren Dhurata Hamzai.


Total Pageviews