POETEKA No. 22 / 2012


Status:
Adrienne Rich (SHBA) – “Legjislatorët e botës”, përktheu Julian Qineti;

Letërsi shqipe:
Ruzhdi Gole – 8 poezi; Gentiana Minga – 9 poezi;

Portofol:
Shpend Sollaku Noé – “Zëra nëpër erë”;
Paula Bloom –11 poezi cigane, përktheu Edi Salla;

Letërsi ballkanike:
Milorad Pavić (Serbi) – Tregim, “Ikona që teshtinte”, përktheu Ben Andoni;

Dossier I:
Visar Zhiti – “Një çast në dy jetë poetësh – Pano Taçi / Edoardo Sanguineti”;
Pano Taçi – Poezi të egra dhe të shartuara;
Edoardo Sanguineti, “Balada dhe Poema”, përktheu Arben Idrizi, Visar Zhiti;

Dossier II: Poezi sociale
Gertrud Fussenegger, H. M. Enzensberger, Wolfgang Brenneisen, Erich Kästner, Beate Pinkerneil, Wolf Biermann, Gerhard Schulz, Robert Gernhardt, Walter Helmut Fritz, Karl Krolow;

Suplement I – Albanologji:
Ali Dhrimo: “Fan S. Noli – Ligjëruesi, shkrimtari”;

Drama:
Tilly - Charles-Louis (Francë) – “Sallameri e hollë”; përktheu Eqrem Basha;

Suplement II: Filozofi-Politologji
Patrick Gardiner (Agnli) – “Søren Kierkegaard-Mënyrat E Ekzistencës”, përktheu Elton Tahirllari;

Traditë:
Ali Podrimja (In memoriam) – 14 poezi
Poeteka: Botime – Letërsi e re bullgare dhe serbe
Georgi Gospodinov, Roman Natyral
Alek Popov, Misioni Londër
Srdjan Valjarević, Komo
Vladimir Arsenijević, Në hambar


Ilustrimet e këtij botimi: gravura homazh Marcel Duchamp-it, 99 vjet pas krijimit të veprës “Rrota e biçikletës”.


Total Pageviews