POETEKA No. 7 / 2006
Hart Wegner (SHBA) – Ese, “Mungesa e vetëdijes për fjalën e shkruar”; përktheu nga anglishtja Pirro Dollani
Pjetër Budi (Homazh) – 440 vjetori i lindjes;
Behar Gjoka – “Poezitë origjinale të Budit”;
Romeo Çollaku – Poezi në shqip;
Andi Meçaj – Poezi në shqip;
Lluka Qafoku – Poezi në shqip;
Ardian-Christina Kyçyku (Rumani) – Intervistë me gazetaren Ajete Zogaj “Letërsia ushqehet me kaos”;
Yves Mabin Chenneviere (Francë) – Portret dhe poezi të përkthyera në shqip nga Luan Rama;
Njohuri poetike – Kaligrafia poetike; përgatiti dhe përktheu në shqip Arian Leka
Enton Bido – Vështrim mbi vëllimin “Fëmijët e natyrës”;
Luljeta Lleshanaku – Poezi në shqip;
Leksion – “Udhërrëfyes i shkurtër mbi poezinë rrëfimtare”, përktheu në shqip Albana Kozeli;
Ludovico Ariosto (Itali) – Poezi, përktheu në shqip Abedin Preza;
Paul Celan (Gjermani) – Poezi, përktheu në shqip Ana Kove;
Giuseppe Ungaretti (Itali) – Poezi, përktheu në shqip Islam Spahiu;
Pedro Roso – Kritikë letrare “Argumentet e ilustruar të një poezie postmoderne”;
Luis Garcia Montero (Spanjë) – Poezi, përktheu në shqip Ben Meçe;
Pano Taçi – Poezi në italisht, përktheu në shqip Abedin Preza;
Primo Shllaku – Poezi në anglisht, përktheu  Robert Elsie;
Flurans Ilija – Poezi në rumanisht, përktheu Ardian-Christian Kyçyku;
Ridvan Dibra – Poezi në gjermanisht, përktheu Hans-Joachim Lanksch;
Hiqmet Meçe  – Përshpirtje për Ali Asllanin;
Ali Asllani – Poezi në shqip;
Arian Leka – Esse, “U mbyll nje arkapi”, kushtuar poetit Frederik Rreshpja;
Frederik Rreshpja – Poezi në shqip;
Ali Podrimja – Poezi në shqip;

Ermir Nika – Tregim, “Barëra dhe lule të thara”;


Total Pageviews