POETEKA No. 1 / 2005

Dy fjalë… Botuesi POETEKA
Hans-Joachim Lanksch (Gjermani) – Përshëndetje;
Eduardo Snguineti (Itali) – Poezi, përktheu Erion Kristo, Alban Bala;
Eduardo Sanguineti – “Poezia është si një rap”, intervistë me Alesandro Bottelli, përktheu Erion Kristo;
Xhevahir Spahiu – Poezi në anglisht, përktheu John Hodgson;
Sibila Petlevski (Kroaci) – Poezi, përktheu Fatmir S. Baçi;
Cludio Pozzani (Itali) – Poezi, përktheu Silvana Leka;
Fernando Dias Antunes (Portugali) – Poezi, përktheu Erion Kristo;
Veno Taufer (Slloveni) – Poezi, përktheu Erion Kristo;
Ismail Kadare – Poezi në frëngjisht, përktheu Mira Meksi, Shpëtim Doda;
Ferid Muhiq (Maqedoni) – Poezi, përktheu Fatmir S. Baçi;
Mircea Dinescu (Rumani) – Poezi, përktheu Kopi Kyçyku, Dionis Bubani;
Ali Podrimja – Poezi në anglisht, përktheu Robert Elsie;
Luljeta Lleshanaku – Poezi në anglisht, përktheu Robert Elsie;
Agron Tufa – Poezi në italisht, përktheu Blerina Suta;
Arian Leka – Poezi në anglisht, përktheu Fredi Proko; Arian Leka – Poezi në italisht, përktheu Shpëtim Doda;
Alket Cani – Poezi në frëngjisht, përktheu Luan Canaj;
Ermir Nika – Poezi në frëngjisht, përktheu Stefan Koçi;
Gentiana Minga – Poezi në italisht;
Kata Kulavkova (Maqedoni) – Poezi në shqip, përktheu Shpëtim Doda;
Fatmir S. Baçi – Poezi në boshnjakisht;
Boris Domagoj Biletić (Kroaci) – Poezi në shqip, përktheu Fatmir S. Baçi;
Demir Gjergji – Poezi në anglisht, përktheu Ukzenel Buçpapa;
Alban Bala – Poezi në italisht;
Ledia Dushi – Poezi në gjermanisht, përktheu Joachim Roem;
Sadik Bejko – Poezi në anglisht, përktheu Kastriot Ziflaj;
Ervin Hatibi – Poezi në anglisht, italisht dhe frëngjisht; përktheu Holta Vrioni, Dritan Xhelo, Demetrio Patitucci;
Petraq Risto – Poezi në anglisht;
Çelo Hoxha – Poezi në anglisht;
Parid Teferiçi – Poezi në italisht;
Natasha Bega – Poezi në anglisht dhe frëngjisht; përktheu Dena Grillo dhe Gilles Torrent;
Basri Çapriqi (Kosovë) – Poezi në frëngjisht, përktheu Bade Bajrami;
Olimbi Velaj – Poezi në anglisht, përktheu Ukzenel Buçpapa
Fatos Arapi – Poezi në anglisht, përktheu Robert Elsie;
Bardhyl Londo – Poezi në anglisht; përktheu Robert Elsie;
Mario Bellizi (Arbëresh) – Poezi;
Eqrem Basha – Poezi në frëngjisht, përktheu Aleksandre Zotos;
Jeronim de Rada – Poezi ne italisht, përktheu N. Ressuli, G. Lavalle;
Naim Frashëri – Poezi në italisht, përktheu Ernest Koliqi;
Ndre Mjeda – Poezi në italisht, përktheu Jolanda Kodra;
Gjergj Fishta – Poezi në italisht, përktheu N. Ressuli, E. Capuano;
Fan Noli – Poezi në italisht, përktheu N. Ressuli, E. Capuano;
Lasgush Poradeci – Poezi në italisht, përktheu Shpëtim Doda;
Ernest Koliqi – Poezi në italisht;
Martin Camaj – Poezi në gjermanisht, anglisht, italisht; përktheu Hans Joachim-Lanksh, Robert Elsie, Shpëtim Doda.
Aleksandër Çipa – Poezi në italisht, përktheu Miranda Haxhia;
Eneida Mjeshtri – Poezi në italisht;
Milazim Krasniqi – Poezi në anglisht; përktheu Elvana Zaimi;
Gentian Çoçoli – Poezi në italisht, përktheu Viola Adhami, Maria Teresa Castellana;
Violeta Allmuça – Poezi në italisht;
Flutura Açka – Poezi në anglisht;

Shpëtim Doda – “Homerini kaleidoskopike”, studim.


Total Pageviews