POETEKA No. 30 / 2014Status:

Toma Chatfiled – “A do të mundet romani të mbjetojë?”, përktheu Julian Qineti

Letërsi shqipe:
Mira Meksi – 3 tregime, Flutura Açka – 1 tregim, Ben Andoni – 1 tregim, Ylljet Aliçka– 1 tregim

Shkrimtar në shtëpi – Writer in residence: Letërsi nga Ballkani:
SrÐan Srdić – “Leng Tch’e”, përktheu Silvana Leka, “Mushkonja”, përktheu Fadil Bajraj
Demir Gjergji – “Jemi të vegjël dhe të varfër për sherre të mëdha (Intervistë)

Portret:
Vasco Rossi – “Kurrë, asgjë nuk është ashtu siç duket”, përktheu Beti Njuma

Përballë tekstit:
Naim Kryeziu – “Krahasim kronologjik për versione përkthimesh të disa poezive të Heinrich Heine-s në gjuhën shqipe”
Mimoza Hysa – “Eugenio Montale: Karnavalet e Gertit”

Studim – Albanologji:
Matteo Mandalà – “Jeronim De Rada, një poet i lindur”
Arian Leka – “‘Futurizmi’ në letërsinë shqiptare mes viteve ’60 - ’70 dhe fenomeni i vonesës”

Esse:
Miljenko Jergović – Shkëlzen Maliqi: Lajmëtar i kufirit

In Memoriam:
Dom Ndoc Nikaj – Kujtime të nji jetës së kalueme
Filip Shiroka – Kur më dërgoi diftesën e Pagzimit

Bibliografi – Poeteka 2005-2014


Ilustrimet e këtij botimi: skica nga krijimtaria e Gëzim Qendros.


Total Pageviews