POETEKA No. 25 / 2013


Status:
Adriano Amati (Itali) – “Gazetarët, Këta Injoratë Të Gjithëditur”, Përktheu Silvana Leka;

Letërsi Shqipe:
Edomnd Tupja – Këngë për Gesin, Mario Bellizzi –7 poezi, Demir Gjergji – 1 poemë, Agim Pipa – 7 poezi, Ervina Pavle Çoku – 10 poezi, Lindita Komani –Gjokset (Tregim);

Shkrimtar në shtëpi – Writer in residence: Letersi Ballkanike:
Tanja Bakić  (Mal i Zi) – 16 poezi - 1 Esse dhe 1 intervistë, përgatiti dhe përktheu Silvana Leka, Elsa Demo;

Esse:
Rachel Galvin (SHBA), “Duke biseduar me botën: Poeti në shoqëri”, përktheu Julian Qineti;

Portofol:
Aleš Debeljak (Slloveni) – Poezi, “Biografia e gjumit”, përktheu Maks Leka;

Dossier II - Përballë Tekstit
Peter Wapnewski, Bertolt Brecht, Joseph Anton Kruse;

Suplement I-Studime:
Brunilda Spiro – “Në tragjedinë e vërtetë, ai që vdes është kori”;
Rovena Vata – “Raporti letërsi gojore-letërsi e kultivuar në veprën e Fishtës”
Ilir Paja – “Zef Zorba, poeti mes errësimeve hermetike dhe ndriçimit modern. . .”

Drama:
Jean Cocteau (Francë) – “Zëri njerëzor”, përktheu Eqrem Basha;

Suplement II: Filozofi-Politologji
A.C.Grayling (Angli) – “Përballë filozofisë bashkëkohore”, përktheu Shpëtim Doda;

In Memoriam:
Italo Calvino (Itali) – “Pa ju tremb marramendjes dhe erës”, përktheu Flurans Ilia;

Ilustrimet e këtij botimi nga Lucian Freud.


Total Pageviews