POETEKA No. 4 / 2006


Pjetër Budi (Ad honorem) – 440 vjetori i lindjes;;
Ardian-Christian Kyçyku – Ese, “Largimi i shkrimtarit nga atdheu”;
Arian Leka, Erion Kristo – “Një vështrim mbi letërsinë gjermane”;
Johanes Schaefer – Poezi në shqip, përktheu Anrila Spahija;
Maria-Luise Kaschnitz – Poezi në shqip, përktheu Anrila Spahija;
Sarah Kirsch – Porteret dhe intervistë, përktheu Anrila Spahia;
Sarah Kirsch – Poezi gjermanisht-shqip, përktheu Anrila Spahija;
Frederik Rreshpja – (In memoriam), Poezi shqip-gjermanisht, përgatitur dhe përkthyer nga Hans-Joachim Lanksch;
Arian Leka – Poezi shqip-gjermanisht, përktheu Hans-Joachim Lanksch;
Ali Podrimja – Poezi në shqip;
Agron Tufa – Poezi në shqip;
Gentian Çoçoli – Poezi në shqip;
Norel Zaimi – Poezi në shqip;
Romeo Çollaku – Poezi në shqip;
Ilir Belliu – In memoriam;
Maria Luisa Spaziani (Itali) – Portret poetik, përgatiti dhe përktheu Silvana Leka;
Dylan Thomas (Uells) – Poezi në shqip, përktheu Parid Teferiçi;
Harold Bloom (SHBA) – Kritikë letrare, “Një ligjvënës i panjohur”, përktheu Erion Kristo;
Navajo – Trashëgimi poetike, përgatiti dhe përktheu Arian Leka;
Tomaž Šalamun (Slloveni) – Poezi në shqip, përktheu Çelo Hoxha;
Preç Zogaj – Poezi në anglisht, përktheu Robert Elsie;
Albana Kozeli – Poezi në italisht;
Enton Bido – Poezi në anglisht;

Rexhep Ferri – “Homazh për Ibrahim Kodrën”.


Total Pageviews