POETEKA No. 31 / 2014
Status:
Arian Leka – “Sikur në vend të besimtarit që...”

Letërsi shqipe:
Ervina Halili – 8 poezi
Ruzhdi Gole – 10 poezi
Enton Bido – 4 poezi
Edvin Kukunja – 5 poezi

Shkrimtar në shtëpi – Writer in residence: Letërsi nga Ballkani
Barbara Pogačnik  
Portet – Mes letërsisë dhe përkthimit
Elsa Demo – Letërsia ime eksploron vetëdijën femërore - Intervista I
Poezi nga Barbara Pogačnik – përkthyen Silvana Leka, Julian Qineti
Dhurata Hamzai – Ju rrëfej shkrimtarët disidentë të Sllovenisë - Intervista II

Poezi europiane:
Wislawa Szymborska – 10 poezi, përktheu Pandeli Çina

Përballë tekstit:
Giuseppe Ungareti – 33 poezi, përktheu Sokol Zekaj
Esse:
Tom Chatfield – A kanë shkrimtarët nevojë për letrat?, përktheu Julian Qineti

Rrëfime:
Jean-Jacques Rosseau – Rrëfimet, përktheu Feride Papleka

Drama shqipe:
Jeton Neziraj – Peer Gynti nga Kosova

In Memoriam:
Lasgush Poradeci – 115 vjetori i lindjes
Petraq Kolevica – Mendimi estetik i Lasgush PoradecitIlustrimet e këtij botimi: skulptura nga Arben Bajo.

Total Pageviews