POETEKA No. 11 / 2009Wole Soyinka (Nigeri) – “Ti do të hysh me mua në Parajsë”, (ekskluzive për revistën Poeteka);
Wole Soyinka – “Vegim qetie” / “A vision of Peace”, poezi shqip – anglisht, përktheu Silvana Leka, (ekskluzive për revistën Poeteka); 
Wole Soyinka – Who is who – Çmimi Nobel për Letërsi, 1986;
Wole Soyinka – Fjala në Ceremoninë e Nobel-it;
Wole Soyinka – “Kjo e kaluar duhet të merret me të tashmen e vet”  Ligjërata e Nobel-it, përktheu Avni Spahiu;
Silvana Leka – Urbi et orbi – “Jemi krijuar nga i njëjti material me ëndrrat - Milano në syrin e artistëve: F. Kafka, L. da Vinci, G. Verdi, A. Manzoni”;
Parid Teferiçi – Esse, “Poezia është më e shkurtër në kthim”;
Besnik Mustafaj – florilegium - poezi;
Arjan Kallço – Koment letrar, “Shkrimtarë të joshur nga rruga – Mc.Carthy, Goodwin, S. Vinci”;
Ruzhdi Gole – “Këmisha më bind se muzgu është brejtës”, 12 poezi monodike;
Xhevdet Bajraj – “Amigo: Eja të shkojmë”;
Feride Papleka – “Haiku i verdhë i vjeshtës”
Islam  Çenga – “Palos krahët e zogjve”
Anton Harapi (In memoriam) -  3 Esse;
Luljeta Dano – Portret, “Miscellanea e Moikom Zeqos në poezinë shqipe”;
Moikom Zeqo –  Poezi;
Anthony Storr (Angli) – Vështrim krahasues, “Frojdi shihte ëndrra me sy hapur”
Robert Pinsky (SHBA) – Dossier, poezi, ese “Mitet e studios”; përgatiti dhe përktheu Flurans Ilia, Silvana Leka,
Paul Vinicius (Rumani) – Poezi, “Mos i ha kurrën e kurrës paratë e pijes”, përktheu Ardian – Christian Kyçyku;
Nicole Gdalia (Francë) – Poezi, “Është mjaft për sot”, përktheu Fedride Papleka;
Arian Leka – Esse, “Ditëlindje për 500 vjet” – mbi krijimtarinë e Tomislav Marjan Bilosnić;
Tomislav Marjan Bilosnić, Poezi, përktheu Jehona e Mustafa Spahiu;
Baviola Shatro – Vështrim kritik, “Fillimi i Gjuhës”;
Enton Bido – Prozë poetike, “Një dorë e hapur peme”;
Ali Podrimja – Tregim “Zogu i tejdukshëm”;
Ermir Nika – Tregim, “Takimi”;
Altin Haxhinasto – Përshpirtje, “Një urdhër dashurie”;
Botime – Poezia shqiptare botohet në Belgjikë.


Ilustrimet e këtij botimi nga Henry Moore: ciklet “Gjumi dhe familja”


Total Pageviews