POETEKA Nr. 15 / 2010

Lasgush Poradeci – Poezi shqip-anglisht, përktheu Robert Elsie;
Abdulah Sidran (Bosnjë-Hercegovinë) - Poezi shqip, përktheu Smajl Smaka;
Adrian Saliaj – Poezi shqip-frëngjisht, përktheu Vjollca Saliaj;
Adriatike Lami – Poezi shqip-anglisht, përktheu Ylvjeta Jolldashi;
Aleš Debeljak (Slloveni) – Poezi shqip-anglisht, përktheu Granit Zela, Andrew Zawacki;
Ali Podrimja (Kosovë) – Poezi shqip-frëngjisht, përktheu Vasil Çapeqi, Francis Chenot;
Agron Tufa – Poezi shqip-anglisht, përktheu Robert Elsie;
Américo Rodrigues (Portugali) – Performancë;
Anton Papleka – Poezi shqip-frëngjisht;
Arian Leka – Poezi shqip-anglisht, përktheu Robert Elsie;
Bardhyl Londo – Poezi shqip-anglisht, përktheu Robert Elsie;
Besnik Mustafaj – Poezi shqip-anglisht;
Bogomil Gjuzel (Maqedoni) – Poezi shqip-anglisht, përktheu Elvana Zaimi;
Cvetanka Elenkova (Bullgari) – Proza poetike, përktheu Silvana Leka;
Demosthenes Agrafiotis (Greqi) – Artefakt;
Edi Shukriu (Kosovë) - Poezi shqip-anglisht;
Ermir Nika – Poezi shqip-anglisht, Mirela Cupi With Paul Cohn;
Feride Papleka – Poezi shqip-frëngjisht;
Francis Chenot – Poezi shqip-frëngjisht, përktheu Vasil Çapeqi;
Ilir Paja  – Poezi shqip-anglisht, përktheu Laureta Petoshati;
Iliriana Sulkuqi  - Poezi shqip-anglisht, përktheu Fatmir Terziu;
Inida Gjata (ZHAKU) – Poezi shqip-anglisht;
Jaroslaw Mikolajewski (Poloni) – Poezi shqip-italisht, përktheu Silvana Leka, Silvano De Fanti;
Joumana Haddad (Liban) – Poezi dhe proza poetike shqip-anglisht, përktheu Silvana Leka;
Jovan Nikolaidis (Mal i Zi) – Tregim;
Kim Mehmeti (Maqedoni) – Tregim;
Ledia Dushi – Poezi shqip-frëngjisht;
Milianov Kallupi – Haiku shqip, përktheu Kujtim Agalliu
Mimoza Eerebara – Poezi shqip;
Mirela Sula – Poezi shqip-anglisht;
Nikolla Spathari - Poezi shqip-anglisht;
Onur Caymaz (Turqi) – Poezi shqip-anglisht, përktheu Albana Kozeli;
Parid Teferiçi – Poezi frëngjisht, përktheu Ardian Marashi;
Saša Ilić  (Serbi) – Tregim shqip-frëngjisht, përktheu Adriana Koxha;
Tom Sleigh (SHBA) – Poezi shqip-anglisht, përktheu Parid Teferiçi;
Tomislav Marijan Bilosnić (Kroaci) – Poezi shqip-anglisht, përktheu Jehona dhe Mustafa Spahiu;
Leka Ndoja – Poezi shqip-italisht;
Blanca Andreu  (Spanjë) – Poezi shqip-spanjisht, përktheu Mira Meksi;

Master Class (Performancë: D. Agrafiotis, A. Rodrigues).


Total Pageviews