POETEKA No. 24 / 2013


Status:
Francesco Comina (Itali) – “Keller-botuesi i vogël kamikaz që fitoi
Nobelin, ndërsa shiste libra nëpër tezga”, përktheu Edi Salla;

Letërsi e re shqipe:
Sabina Veizaj –12 poezi; Eljan Tanini – 1 poemë; Blerina Goce – 7 poezi; Edon Qesari – 8 Poezi;

Letersi ballkanike:
Ben Andoni – Esse, “Ankthi i poetit dhe... njerëzit”;
Vasko Popa (Serbi) – 11 poezi, përktheu Ben Andoni;

Portofol:
Gentiana Minga – Esse, “Marcos Ana dhe arti i veprimit”;
Marcos Ana (Spanjë) – Tregime, “Ana Fauka”, “I burgosuri dhe pëllumbi”, “Neruda”, përktheu Gentiana Minga;

Dossier I:
Silvana Leka, “Vetëm zëri mbetet”;
Forugh Farrokhzad (Iran) – Poezi,  “Përse të ëndërroj vetëm në gjumë”, përktheu Silvana Leka;

Albanologji-Studime:
Laura Smaqi – “Camaj-shkrimtari ideal në vizionin e Koliqit”;

Dossier II-Përballë tekstit:
Marcel Reich –Ranicki, Bertold Brecht, Marcel Reich-Ranicki,

Drama:
Michel Azama (Francë) – “Zoo i Natës”, përktheu Eqrem Basha;

Filozofi-Politologji:
A.C.Grayling (Angli) – “Ludwig Wittgenstein: Të kuptuarit dhe zbatimi i rregullave”, përktheu Shpëtim Doda;

In Memoriam:
Petro Marko – “Ç’jemi ne?”

Ilustrimet e këtij botimi nga Frank Paul: cikli “Grotesque”.


Total Pageviews