POETEKA No. 18 / 2011
Studime letrare:
Brikena Smaili  “Naim Frashëri dhe W. B. Yeats”;
Silvana Leka  “Interpretime Të koncepteve “Zemër”, “Krijues” Dhe “Dashuri”
në poezinë me frymë mistike të Naim Frashërit”;
Mimoza Hysa  “Trishtimi në poezinë e Naimit”;
Gazmend Krasniqi  “Naimi – ndërmjet leximesh”;
Rovena Vata  “Figurshmëria gjuhësore në poezinë e Naimit Frashërit”;
Arjan Llanaj  “Esenca e Misticizmës”;
Hajri Mandri  “Shembëlltyra tek N. Frashëri dhe kodi poetik lindor”
Laura Smaqi  “Peizazhi në poezinë e viteve ’30”;
Virion Graçi  “Peizazhi - rrëfimtari i rrezikuar”;
Ermir Nika  “Kritika letrare mbi veprën e Nonda Bulkës”;
Vasil S. Tole  “Naim Frashëri dhe Nonda Bulka”;
Shaban Sinani  “Breznitë në letërsinë shqipe”;

Poezi:
Tomislav Marijan Bilosnić  (Kroaci) – “Tomori”, poezi, përktheu Jehona dhe Mustafa Spahiu;

Esse:
Eqrem Basha (Kosovë)  “Rrëfimi për babain dhe atletin e kufirit”;
Hart L. Wegner (SHBA)  “Yjet e zinj të Paul Celan-it”, përktheu Pirro Dollani;

In Memoriam:
Naim Frashëri  5 Poezi;
Czesław Miłosz (Poloni) – 4 Poezi, përktheu Ben Andoni;
Peter Green (Angli)  “Jorgos Seferis - Kur pemët e bajames lulëzojnë”, përktheu Flurans Ilia;
Jorgos Seferis (Greqi)  “Shënime për një ‘Javë’, përktheu Romeo Çollaku;

Criterion:
Fatmir Sulejmani  “Ndikimi i botës dhe letërsisë frënge në veprën e F. Konicës”.
  

Ilustrimet e këtij botimi nga Georgia O’Ceeffe: cikli “Lulet”.

Total Pageviews