POETEKA No. 27 / 2014


POETEKA Nr. 27

Status:
Claudio Pozzani – Esse, “Tabula rasa”, përktheu Mira Tuci. ;
Letërsi e re shqipe:
Lisiana F. Demiraj – Poezi dhe prozë; Elona Çuliq – 5 poezi; Fluarans Ilia – “Tjetri” / tregim; Arti Lushi – 7 poezi; Lindita Komani – Burri i ëndrrave / tregim;
Letersi e huaj:
Janis Ricos (Greqi) – 18 poezi, përktheu Romeo Çollaku;
Cesare Pavese (Itali) – “Vdekja do të shfaqet...”, “Toka dhe vdekja...”, përktheu Edon Qesari;
Hart Wegner (SHBA) – Poezi shqip-anglisht, “Gjaku”, përktheu Arian Leka;
Esse:
Mark Yakich (SHBA) – Esse, “Ç’është poezia?”, përktheu Julian Qineti;
Arian Leka – Esse “Përmes çapitjeve të Ryszard Kapuściński-t”;
Përballë tekstit:
Franz Kafka – “Letra Milenës / Briefe An Milena”, përktheu Loreta Schillock;
Kevin Çela, “A carnavele ogni scherzo vale...”;
Albanologji-Studime:
Behar Gjoka – “E mbsuame e krishterë” e Lek Matrëngës”;
Dorian Koçi – “Motivet homerike në veprën e Kavafisit”;
Portret:
Mimoza Hysa – “Përkthimi si njohje apo kapërcim...”;
Claudio Magris – Esse, “Varreza në pyll”, përktheu Mimoza Hysa;
Drama:
Jeton Neziraj – “Fluturimi mbi teatrin e Kosovës”;
Alesia Burnazi – “Escape if You Can”;
Suplement II: Filozofi-Politologji
Quentin Skinner (Angli) – “Niccolò Machiavelli - këshilltar...”;
In memoriam:
Pirro Dollani – Esse, “Kurrë s’do të ketë një Bob Shuman...”
Visar Zhiti – “Invictus - homazh poezisë”;


 Ilustrimet e këtij botimi nga krijimtaria e Daniel Firman-it.


Total Pageviews