Poeteka Nr. 35

Numër special / AmaZINE – Verë 2015

EDITORIAL / Shkrimtar + e
MIRA MEKSI / I vrasin, por ato nuk mbrohen / Esse
SILVANA LEKA / Është këngë e zymtë / Portret i Fourugh Farrokhzad
FORUGH FARROKHZAD / Poezi / Përktheu Silvana Leka
FLUTURA AÇKA / Poezi
ELIFE KRASNIQI / Me pasë qenë zoti feminist / Poezi
MARGARET ATWOOD / Trup’ i femrës / Prozë / Përktheu Rea Toptani
ANA KOVE Thërrime / Prozë
BLANCA ANDREU / Poezi / Përktheu Mira Meksi
GENTIANA MINGA / Poezi
ADRIENNE RICH / Poezi / Përgatiti dhe përktheu Sabina Veizaj
ERVINA HALILI / Turma 97 / Esse
AIDA BARO / Guri në këpucë / Portret i Goliarda Sapianza
GOLIARDA SAPIENZA / Muza e haresë / Përktheu Aida Baro
ELONA ÇULIQ / Poezi
ALDA MERINI / Veç thërrime dashurie / Poezi / Përktheu Natasha Lushaj
IRSA RUÇI / Poezi
LINDITA KOMANI / Kur zhbëhej ideja për një film / Prozë
AMAL MUSA / Poezi / Përktheu Gentiana Minga
BETI NJUMA / Frikë nga gratë e pushtetshme? / Portret i Adriana Monti-t
ADRIANA MONTI / Shkolla pa kufi / Prozë / Përktheu Beti Njuma
ELENA PRENDJOVA / Poezi / Përktheu Linidta Ahmeti
HILDA HILST / Markezi dë Sadë i Brazilit / Poezi / Përgatiti dhe përktheu Suadela Balliu
SABINA VEIZAJ / Poezi
JOUMANA HADDAD / Nuk kam mëkatuar sa duhet / Portret / Poezi / Përgatiti dhe përktheu Silvana Leka
SARAH KIRSCH / Poetja e papërsëritshme... / Poezi në version bilingual/ Përgatiti dhe përktheu Ana Kove
ERINA ÇOKU / Poezi
__________
Imazhi në ballinën e këtij botimi: Author: Matija Debeljuh, 2008, 
Copyright: © Book Fair(y) in Istria (Polis – Adriatic – Europe), 
Pula / Croatia.

Total Pageviews