POETEKA No. 29 / 2014Status:
Andrej Nikolaidis (Mal i Zi) – Esse, “Idealet dhe vlerat e Europës kanë humbur tek qytetarët e saj”, përktheu Silvana Leka;

Letërsi shqipe:
Ardian - Christian Kyçyku –5 tregime; Lulzim Haziri – 9 poezi; Gjergj Filipaj – 3 tregime; Genci Muçollari – 1 poemë; Dorian Isai – 1 tregim;

Letërsi e huaj:
Guy de Maupasant (Francë) – “E vdekura”;
Albert Camus – “Era në Djemila”, përktheu Erion Kristo;
Portret:
Bob Dylan (USA) –  “Kronikat” dhe 3 poezi, përktheu Flurans Ilia;

Portofol:
Sebastiano Grasso (Itali), “Ëndërr e një poeti”;
Adonis (Siri) – 21 poezi; “Net të tjera pas 1001 netëve”, “Lagjia e shqiptarëve”, përgatiti dhe përktheu Visar Zhiti;

Esse:
Joseph S. O’Leary – “Palma e së bukurës: Yeats, Rilke, Joyce”, përktheu Julian Qineti;

Përballë tekstit:
Paul Verlaine (Francë) – 5 poezi, përktheu Roland Çipa;

Studim – Albanologji:
Gazmend Krasniqi – “Përkthimi si krijim”;

Intervistë - Reportazh
Elsa Demo – “Kirmen Uribe-Fituesit shkruajnë historinë. Janë humbësit që e tregojnë atë”;
Lindita Komani – “Letra nga Rijeka”;

Filozofi-Politologji:
Edward Craig (Angli) – “Mbi izmat”, përktheu Shpëtim Doda;
Christopher Taylor (Angli) – “Të ndikosh mbi filozofinë...”, përktheu Elton Tahirllari;

In memoriam:
Robert Elsie – “Poeti i parë i vërtetë në mbarë letërsinë shqiptare”;
Jul Variboba – 2 poezi;


Ilustrimet e këtij botimi: skica nga krijimtaria e Frank Owen Gehry-it.


Total Pageviews