POETEKA No. 34 / 2015
Status:
Arian Leka        Produkti kulturor kombëtar
Letërsi shqipe:
Natasha Lako    10 poezi
Lindita Ahmeti   4 poezi
Gazmend Krasniqi  10 poezi
Gëzim Qendro 1 tregim
Agim Baçi 1 tregim
Anton Papleka 1 tregim


Letërsi e huaj
Dino Buzzati 2 tregime (përktheu Alban Bobrati)

Përballë tekstit
Marko Pogaçar 5 poezi (kroatish – shqip, përktheu Anton Berishaj

Portet – Robert Prifti
Silvana Leka Kaligrafia e teksteve me imazhet e
vrazhda të diktaturës në tekstet poetike të Robert Priftit
Robert Prifti 28 poezi dhe 10 dorëshkrime (përktheu Edgar Prifti
Edgar Prifti  Njeriu që i vizatoi në ajër fantazitë e tij - kujtime

Studime - Albanologji
Romeo Çollaku - Letërsia shqipe në greqisht gjatë viteve 1930-1940
Naser Mrasori - Stefan Zweig dhe Sterjo Spasse: midis ndikimeve, dallimeve dhe ngjashmërive

In Memoriam
Ndoc Gjetja       11 poezi në përvjetor
Violeta Murati    Kujtime

Përurim:
Mbrëmje shqiptare në Fakultetin Filozofik të Pragës
Mira Meksi, Ylljet Aliçkaj, Uran Butka, Ag Apolloni

Total Pageviews