Poeteka Nr. 47


Përmbajtja (No. 47: 2018)

Status
Fq. 4 Silvana Leka - Letërsi e angazhuar – art politik

Letërsi në shekullin XXI
Fq. 10 Jazra Khaleed  - 7 poezi dhe 1 prozë poetike
Përktheu Eleana Zhako
24 Miloš Živanović  - 13 Poezi
Përktheu Ben Andoni
Fq. 48 Ardian-Christian Kyçyku  -  Pjesa e pakripur e lotëve - rrëfim
Fq. 53 Gentjana Minga  - 10 poezi

Kritikë letrare
Fq. 64 Raffaele Taddeo  - “Ciao mama: Un saluto di Bolzano”

Studim
Fq. 58 Albert Gjoka  - Parateksti kundër tekstit

Ad Honorem
Fq. 82 Jean d’Ormesson - Pse duhet lexuar Jean d’Ormesson sot?
Fq. 86 Kronologji:
Fq. 87 “Një ditë do iki pa i thënë të gjitha”
Fq. 95 Jean d’Ormesson përmes 8 librave m. t. lexuar
Përktheu Miriam Neziri - Angoni

FactFiction
Fq. 104 Arian Leka  - Luftë e Ftohtë në bibliotekë

Ballkanologji
Fq. 116 Aleksandar Pavlović  - Çfarë mund të mësojnë gjermanët dhe francezët prej serbëve dhe shqiptarëve?
Fq. 126 Jeton Neziraj -  Faruk Begolli, jeta mes Beogradit e Prishtinës
Fq. 132 Saša Čirić  - Braktisja çerdhes së gjarprit
Fq. 146 Dushko Lopandić  - Lidhjet dinastike serbo-shqiptare në Mesjetë

In Memoriam
Fq. 155 Et’hem Haxhiademi  - Skënderbeu - tragjedi

Expo - Graf
Fq. 178 Meri File Arti i nudos

Total Pageviews