POETEKA No. 16 /  2010Agron Tufa – Editorial, “Mbijetesa e poezisë”;
Ilirjana Stringa – Poezi;
Lisandër Kola – Proza poetike;
Kozeta Boci – Poezi;
Viola Isufaj – Poezi;
Shpendi Sollaku (Noé) – Poezi;
Enton Bido  - Esse, “Dihatje në livadhin e mbrëmjes”;
Ilir Paja – Poezi;
Shazim Mehmeti – Poezi;
Kujtim Morina – Poezi;
Edlira Tonuzi (Macaj) – Proza dhe proza poetike;
Menduh Leka – Poezi;
Avni Mulaj – Poezi;
Alan Filreis  (SHBA) - Esse, “Ut Pictura Poesis”, përktheu Irena Buzi;
Alda Merini (Itali) – (Ad Honorem), - Portret dhe poezi italisht – shqip, përktheu Arjan Kallço;
Marjan Strojan (Slloveni) – Portret, esse dhe poezi, përktheu Flurans Ilia;
Nikollë Dakaj (Dossier | në 100 vjetorin e lindjes);
Gjon Shllaku, N. Jokl, K. Gurakuqi, J. Kastrati: “Dy fjalë hyrëse për Nikollë Dakajn”;
Agron Tufa – “Nikollë Dakaj përkthyesi i parë i hekzametrit në shqip”;
Nikollë Dakaj: florilegium | antologji e poezisë së madhe botërore:


Homeri | Virgjili | Horaci | Katuli | Lukreci | Ovidi | Properci

Selman Riza (posthumous në 100 vjetorin e (ri)lindjes)

Behar Gjoka – Studim, “Ndihmesa e Selman Rizës në zbulimin e shenjave letrare të letërsisë së hershme shqipe”;

Të ftuar: Xheni Xhoga: “Nuk linda për urrejtje, por për dashuri”; Xhoel Leka: “Frika”; Izabela Stefani: “Kujtimet”; Eliza Haxhinasto: “Jeta”; Armenlinda Toma: “Nga të gjitha krijesat me shpirt e gjykim…”; Pejana Shanaj: “Një dorë e ngrohtë”; Jonida Aliçka: “Urrejtja”;

Sean Thomas Dougherty (SHBA) – Poezi anglisht-shqip, përktheu Silvana Leka;

Drita Çomo – Poezi shqip-anglisht, përktheu Përparm Smith;

Lev Rubinshtajn (Rusi) - P(r)oezia “Nëna lau kornizën”, përktheu GjergjVlashi;

Fatmir Musai – Tregim, “Vdekja e bletës”;

PostFestival: Mira Tuci / Festivali Ndërkombëtar i Poezisë, Poeteka, Edicioni V

Amerigo Rodrigues (Portugali) – Poezi portugalisht-shqip, “Berat” / “Berati”, përktheu Shpëtim Doda;

Cvetanka Elenkova (Bullgari) – Poezi anglisht-shqip, “Shelcan’s Church / “Kisha e Shelcanit”, përktheu Shpëtim Doda.


Ilustrimet e këtij botimi nga Vincent van Gogh: cikli “Letrat”.Total Pageviews