08 September 2016

Bahtiyar Aslan – Turqi: POETEKA dadaEAST / dadaDAYS / 26-30/09/'16

WHO is WHO në POETEKA FESTIVAL
organizuar nga POETEKA dhe mbështetur nga TRADUKI Netwoork
dadaEAST / dadaDAYS / 26-30/09/'16...

Bahtiyar Aslan – Turqi

Bahtiyar Aslan (Kahramanmaraş – Turqi, 1971) është drejtor botimi pranë njërës prej revistave më të vjetra letrare të Turqisë – "Türk Edebiyatı". 
Ai është autor i disa veprave letrare, librave studimorë dhe i mjaft artikujve kërmimit shkencor. Mes botieve të tij përmenden: "SU" (Poezi) 2004, "Kalaycının Dediği" (Poezi) 2015, "Sessiz Hikâyeler-Kentin Haberi Yok" (Tregime) 2012, "Sessiz Hikâyeler-Cennetin Son Saatleri" (Tregime) 2015, "Günebakan-Yeni Türk Edebiyatı Değerlendirmeleri" (Kërkime shkencore)) 2012, "Muhan Bali'ye Mektuplar" (Kërkime dhe studime) 2015. 
Përveç këtyre, krijimtaria e tij letrare në poezi, tregime, intervistat, ese dhe shkrime e kërkime në shekencat humane janë publikuar në organe të rëndësishme të shtypit letrar e shkencor, të tilla si "Türk Edebiyatı", "Yedi İklim", "Türk Dili", "Dil ve Edebiyat", "Bizim Külliye", "Dergâh", "Yom Sanat", "Nilüfer". 
Bahtiyar Aslan kreu shkollën fillore në vendlindje dhe, në vitin 1994 u diplomua në Universitetin e Shkencave Letrare "Firat", pranë Departmantit të Gjuhës dhe Letërsisë Turke. 
Po në të njëjtin vit ai ai filloi punë si ndihmës hulumtues pranë Fakultetit të Shkencave Letrare, Departamenti i Gjuhës dhe Letërsisë Turke, në Universitetin "Mugla. Në vitin 1998 ai mbrojti gradën Master në Departamentin e Letërsisë Moderne Turke, në Institutin e Shkencave Sociale të të njëjtit Universitet, ndërsa në vitin 2009 ai përfundoi studimet doktorale pranë Universitetit të Stambollit. 
Ka dhënë kontribut si lektor dhe pedagog në Universitetin "Mugla" (2009-2010), në Universitetin "Ardahan" (2010-2012). Punon në Stamboll, në pranë Departamentit të Gjuhës dhe Letërsisë Turke.

Ardhja e këtij autori në "POETEKA - dadaEAST dadaDAYS Festival" u realizua në bashkëpunim me Institutin "Junus Emre" Tiranë.

Total Pageviews