POETEKA No. 9 / 2008

Arian Leka – Esse, “Duke pritur… Eurolexuesin”
Krenar Zejno – Poezi në shqip;
Jujutsu R D Sharma – “Letër nga Katmanduja”, përktheu Klodian Brici;
Arian Leka – Portret dhe shënim kritik mbi poezinë e Bardhyl Londos
Eduardo Moga (Spanjë) – intervistë me Flurans Ilian;
Eduardo Moga – Proza poetike, përktheu Brikena Smajli dhe Shpëtim Doda;
Albert Ayguesparse (Belgjikë) – Anekdota, përktheu në shqip Vasil Çapeqi;
Brikena Smajli – Proza poetike në shqip;
Yzedin Hima – Poezi në shqip;
Lluka Qafoku – Kritikë  letrare,“Një dhuratë e çmuar për letrarët dhe lexuesit italofonë”, mbi antologjinë “La poesia Albanese”, përzgjedhur dhe përkthyer nga Abedin Preza;
Ali Podrimja – Poezi në shqip;
Ruzhdi Gole – Poezi në shqip;
Avni Mulaj (SHBA) – Poezi në shqip;
Behar Gjoka – Kritikë  letrare, “Migjeni dhe poetika e Friedrich Wilhelm Nietzsche-s”;
Migjeni – Poezi në shqip;
Poezi e re shqiptare: Ardian Saliaj – Poezi; Rudina Madani – Poezi; Almona Bajrami – Poezi; Majlinda Bashllari – Poezi; Norel Zaimi – Poezi; Trina Gojani – Poezi; Ardita Jatru – Poezi; Lindita Komani – Poezi; Lorena Kadzadej – Poezi; Alisa Velaj – Poezi;
Baviola Shatro – Refleksion rreth vëllimit poetik “Themelet e erës” të Alisa Velajt;
Poetë italianë: Fabio Scotto, Antonio Santori, Roberto Paci, Patricia Valduga, Massimo Rossi, Patrizia Cavalli, Umberto Piersanti(Antologji e poezisë së sotme italiane, përktheu në shqip Arjan Kallço;
Eliot Weinberger (SHBA) – Esse, “A mund të gjej një dëshmitar”, përktheu Lluka Qafoku;
Flurans Ilia – Tregim, “Njëbrirësh”;
Luljeta Dano – Studim, “Figura e Athinasë dhe simbole të tjera kultike në etnografinë shqiptare”;
Michael Inwood (Angli) – “Poezia në syrin e Heidegger-it”, përktheu Albana Kozeli;
Jon Mureshan (Rumani) – Poezi në shqip, përktheu Ardian-Christian Kyçyku;
Herbert Stoeger (Austri) – Performancë poetike, përktheu Albana Kozeli;


Total Pageviews