Poeteka Nr. 43POETEKA 43 -  Përmbajtja dhe rubrikat...
Me falenderime për të gjithë autorët, përkthyesit dhe ata që ndihmuan në përgatitjen e këtij botimi
Status
f. 4 Arian Leka - Shkrimtari i angazhuar
Esse
f. 10 Christian Thanhäuser - Vetëm kufijtë e luhatshëm ...
Përktheu: Orjona Zylja-Kraja
In Memoriam
f. 18 Uran Butka - Kryqëzimi i Musine Kokalarit
Poezi
f. 30 Isabelle Martin - ZABO - 6 poezi
Përktheu: Edmond Tupja
Dhimitri Pojanaku - 10 poezi
Tekstit përballë
f. 48 Marko Pogaćar - 10 poezi
Përktheu: Suadela Balliu - redaktoi Ben Andoni
I Ftuar
f. 70 Hart Wegner - Helmeta e florinjtë
Përktheu: Pirro Dollani
Prozë nga Ballkani
f. 80 Ben Andoni - Pasqyrë me Ilse Aichinger
f. 87 Lejla Kalamujic - Ç’është makina e shkrimit...
f. 89 Katër stinët
Përktheu: Silvana Leka
f. 94 Miroslav Ćurčić Mikinije Mish- Hipnoza
f. 97 Si mbeta pa gishtin e madh...
Përktheu: Merima Krijezi Merima Meri
Albanologji
f. 102 Daim Miftari Miftari - Eufonia në poezinë Xhevahir Spahiut Xhevahir Spahiu
Përvjetor
f. 110 Ylljet Aliçka Ylljet Alicka - Farbizio De André
Kantautori që korruptoi moralin kombëtar
f. 116 Farbizio De André - 3 poezi
InterVista
f. 124 Haemus dhe Ardian Vehbiu - Lavjerrës, midis adhurimit
jo-kritik, idolatrisë dhe harresës së plotë
Balkanistica
f. 141 Aleksandar Pavlović - Shqiptarët në diskursin heroik
dhe kombëtar serb nga mesi i
shek. 18 - shek. 20
- Veprat artistike të këtij numri janë përzgjedhur nga krijimtaria e Stefan Taçit Stefan Taci (STEFOS)
- Revista Poeteka - pjesë e rrjetit të revistave kulturore europiane EUROZINE

Total Pageviews