Poeteka Nr. 37
POETEKA 37 - LUFTA - THE WAR

230 faqe në nderim të njerëzores, vlerave të saj, atyre që u bashkuan dhe bëhen prapë bashkë për t'i bërë ballë së keqes - LUFTËS.
27 autorë dhe 12 përkthyes rreth një teme të vetme: LUFTA / War and Peace
Arian Leka - Luftë gjithkund dhe një këngë fëmijënore antiluftë e Fabrizio De André
Svetlana Aleksijevič - Lufta s‘ka fytyrë femërore
Karen Köhler - Unë jam një alien
Albert Camus - Koha e përbuzjes; Gjaku i lirisë; Nata e së vërtetës
Philippe Soupault - Bij të luftës
Marguerite Duras- Nevers; Hiroshima mon amour
Ben Andoni - Rruga
Primo Levi - Auschwitz, ç’qytet i qetë; Kërshendella e fundit e luftës
Andrej Nikolaidis - Tomović
Ardian Vehbiu - Një fëmijëri prej heroi të munguar
Czesław Miłosz - E zhveshura Justine
Mikaela Minga - Historia emblematike e një kënge lufte
Alida Bremer - Zemra ime e dashur; Histori familjare, krejt e zakontë europiane
Flurans Ilia - Nga Berlini në Berat
Saša Ilić - Luanët e kurdisur të antifashizmit
Feride Papleka - Ai u kthye më 9 maj
Jurica Pavičić- Trishtimi i Europës: OSE SI FASHIZMI vetë-shpjegues
Gentjana Minga - E shtuna e fundit në Muzè
Ivana Simić Bodrožić - Gruaja e mirë
Oltion Kadaifçiu- Lufta e Dytë Botëroredhe imagjinata heroike për veten time
Arbër Zaimi - Neo-Weimar, asgjë për shumë zhurmë
Gëzim Qëndro - Thanatologjia e shpresës
Ardian-Christian Kyçyku - Ditë e marrë, ditë e lënë
Rezart Palluqi - Mushka që polli dy herë…
Luan Rama - Vjeshta e Alberto Savianit
Anton Papleka - Gjahtari i kufomave
Ermir Nika - Takimi
_______
Edhe ky numër i revistës POETEKA botohet me ndihmën e Ministrisë së Kulturës së Republikës së Shqipërisë

Total Pageviews