Poeteka Nr. 41


POETEKA 41 – dadaEAST 

dadaDAYS - 2016 - 100 vjet pas Dadaizmit

Përmbajtja:
f. 4  - Arian Leka  - Studim - Modernizmi në Shqipërinë e paraluftës dhe Shqipëria dadaiste në komunizëm
f. 17  - Vincens Prennushi  - Në rrymë të moteve
f. 20  - Luan Rama  - Kur Parisi fliste Dada
f. 28  - François Buot  - Lindja e Dada-së - Një lojë shahu me Leninin - Klithma e fundit e avangardës  - Zbutësi i akrobatëve
f. 34  - Fragmente nga «Manifesti Dada, 23 mars 1918»
f. 40  - dadaGLOBE - Dadaizmi në Francë
f. 56  - Dadaizë në gjuhën gjermane
f. 63  - Dadaizmi italian
f. 71 - Portrete Dada
Tristan Tzara
Marcel Duchamp
Celine Arnauld dhe Paul Dermée
Elsa von Freytag –Loringhoven
Raymond dhe Isadora Duncan
Man Ray
f. 97  -  MamaDADA
Elsa von Freytag-Loringhoven
Hannah Höch
Sophie Taeuber-Arp
f. 111  - DadaAntologji Hugo Ball
Else von Freytag- Loringhover
Ezra Pound
Else Lasker-Shyler
Kurt Schwitters
Emmy Hennings
Ernst Jand
Francis Picabia
Louis Aragon
Paul Eluard
Philippe Soupault
Céline Arnauld
Tristan Tzara
f. 165  - Evgenij Jevtushenko  - Shqipëri, çdo të bëjmë me lirinë e madhe
f. 170  - Visar Zhiti  - Dadaizëm në burg

Materialet e këtij numri u përgatitën dhe u përkthyen nga Luan Rama, Amantia Kapo, Haxhire Luli, Roland Çipa, Silvana Leka, Gentiana Minga, Suadela Balliu, Kopi Kyçyku, Admira Poçi, Visar Zhiti, Arian Leka.

Total Pageviews