POETEKA No.10 / 2009
Arian Leka – Esse, “Kultura e rrugës”;
Joumana Haddad (Liban) – “Shkruajmë poezi që të bëhemi spitullaqë…”-letër nga Bejruti; përktheu në shqip Silvana Leka
Fiona Sampson (Angli) – “Diçka e afërt me bukurinë dhe riskun”, përktheu në shqip Flurans Ilia;
Fiona Sampson – Poezi në shqip, përktheu Fredi Proko;
Ferida Papleka – Kritikë letrare mbi librin “Largësia mes nesh” të Fiona Sampson-it;
Reza Karami (Iran) – “Personaliteti universal i poetit Mevlana Xhelaledin Rumi”;
Robert Bly (SHBA) – Esse, “Kemi lexues të shpëlarë nga trutë”;
Mevlana Xhelaledin Rumi – Rubai në shqip (fragmente), përktheu Baba Qazim Bakalli;
Dalan Shapllo – “Poezia e Rumiut  dhe “Fyelli” i Naimit”, vështrim krahasues;
Entela Safeti Kasi – Esse, “Shkrimtari me dhe pa atdhe”;
Ermir Hoxha – “Ylli im nuk ndizet më”, portret i poetit Ndoc Gjetja;
Ndoc Gjetja – Poezi në shqip;
Nikollë Spathari – Poezi në shqip;
Zef Skiro Di Maxho (Hora e Arbëreshëvet, Itali)  – Poezi në shqip;
Linditë Ahmeti – Poezi në shqip;
Skënder Sherifi (Belgjikë) – Poezi, përktheu në shqip Albert Nikolla;
Silke Liria Blumbach (Gjermani) – Poezi në shqip;
Senad Guraziu – Poezi në shqip;
Luan Topçiu (Rumani) – Kritikë  letrare, “Poezia si gjithë arti modern”;
Jamarbër Marko – Poezi shqip-gjermanisht, përktheu Hans-Joachim Lanksch;
Arshi Pipa – “Poema e krijimit”;
Arian Leka – Kritikë  letrare, “Takim me hijen e Dantes”, mbi librin e Arshi Pipës “Montale dhe Dante”;
Charles Baudelaire (Francë) – fragment nga “Brenga e Parisit”, përktheu në shqip Roland Çipa;
Arthur Schopenhauer (Gjermani) – Filozofi, “Ndarja thelbësore e arteve”, përktheu në shqip Erion Kristo;
Jorgos Seferis (Greqi) – Poezi në shqip, përktheu Romeo Çollaku;
Poezi britanike – Mike Barlow, John Latham, David Grubb, përktheu Flurans Ilia;
Harold Pinter (Angli) – Intervistë, përktheu në shqip Silvana Leka;
Balil Gjini – Proza poetike;
Arben Dedja – Tregim, “Morg”;
Natalia Ginzburg (Itali) – Portret shkrimtari, përktheu në shqip Arjan Kallço;
Lluka Qafoku – Studim, “Miti pellazg i krijimit, ruajtur në kujtesën e grekëve të lashtë, para-qytetërimi dhe fundi hyjnor”.


Ilustrimet e këtij botimi nga Robert Lobet


Total Pageviews