POETEKA No. 19 / 2011
Studime Letrare:
Shaban Sinani  “Nga dorëshkrimi te botimi, nga vullneti i autorit
te vullneti i botuesit”;
Silvana Leka  “Mitopoea e atdheut dhe e gjuhës shqipe”;
Hajri Mandri  “Çlirimi ideologjik i metaforës”;
Ermir Nika  “Gjuha, sistemet e ligjërimit dhe sistemet politike më veprën e Petro Markos”;
Ledi Ikonomi  “Petro Marko dhe ‘Qyteti i fundit’ i tij”;
Rovena Vata  “Miti i teknikës në poezinë shqipe të viteve ‘60-‘70”,
Gazmend Krasniqi  “Disa poema të Kadaresë si Meta(l)f(l)ora”;
Arjan Llanaj  “Letërsia në gjykimin e shkrimtarit”;
Virion Graçi  “Trifon Xhagjika: Liria individuale në kornizën e hekurt të epokës”;
Ben Andoni  “Njohja e tjetrit... - mbi letërsinë në Ballkan”;
Elida Qenami  “Trishtimi, dhimbja dhe vdekja në poezinë e viteve ‘70-‘80”;
Arian Leka  “Mite kanonike dhe apokrife në pullat postare të Shqipërisë socialiste”;

Poezi:
Gregory Byrd (SHBA)  4 Poezi, përktheu Julian Qineti;
Evisa Mele  4 Poezi
Stelvio Mestrović (Kroaci, Itali)  7 Poezi, përktheu Shpend Sollaku Noé

Esse
Harold Bloom (SHBA)  “Amerika e Whitman-it”, përkthyen: Eugira Garo, Enkela Vehbi;
Mile Stojić (Bosnjë Dhe Hercegovinë)  2 Esse, “Princi i popullit të Përçmuar”, “Bukë dhe sheqer”, përktheu Flamur Gashi;

In Memoriam:
Migjeni  6 Poezi;
Mario Luzi  3 Poezipërktheu Arjan Kallço;

Ilustrimet e këtij botimi nga Albert Ashok: cikli “Dema”.

Total Pageviews